MOLDEYE INSPECTOR

Zero-Defect Production during Injection Molding thanks to MOLDEYE INSPECTOR

Vsak izdelava plastičnega kosa potrebuje nadzor nad procesom in kvaliteto brizganja. Da bi izpolnili zahteve vam ponujamo modularen sistem MOLDEYE INSPECTOR. Gre za prvi in edini sistem integriran na orodje, ki je zmožen vršiti nadzor nad kvaliteto izdelka, izkalupiranjem ter ročnim vstavljanjem izdelkov pred brizganjem. MOLDEYE INSPECTOR zagotavlja nadzor nad večjim številom različnih izdelkov, ki pa morajo imeti iste pogoje kontrole.
PRIMER NADZORA KAKOVOSTI je SHORT SHOT, ko izdelek postane pomanjkljiv ali nepopoln. Tak primer MOLDEYE INSPECTOR zazna ter ga lahko loči iz proizvodnega procesa.
V primeru, da se odločate za nadzor nad kvaliteto izdelka nam pošljite zahteve in pripravili vam bomo modularen MOLDEYE INSPECTOR.

PREDNOSTI

1. Stroškovno učinkovita rešitev kontrole
2. Ni manipulacije kosov
3. Prilagodljivost sistema
4. Prihranek prostora v proizvodnji
5. Hitra integracija
6. Minimalna časovna sprememba cikla
7.Zanesljiv sistem

NADZOR NAD KVALITETO IZDELKA

Kontrola nadzora nad kvaliteto izdelka je v tem primeru zelo širok pojem sistema in ga je potrebno zajeti kar se da modularno. MOLDEYE INSPECTOR predstavlja modularen sistem, ki se ga prilagaja glede na zahteve izdelka, proizvodni proces ter pogoje. Kontrola se lahko vrši le v vidnem delu področja ter mora imeti kontrastno razmerje med izdelkom in orodjem.

NADZOR NAD IZKALUPIRANJEM

V proizvodnem procesu se lahko zgodi, da kos ostane na kalupu orodja in lahko v najslabšem primeru povzroči poškodbo orodja. Da bi preprečili tovrstne nevšečnosti vam sistem MOLDEYE INSPECTOR stroj ustavi ter javi napako. Ko pride do napake, jo je potrebno odpraviti ter cikel proizvodnje se lahko nadaljuje

NADZOR NAD ROČNIM VSTAVLJANJEM

MOLDEYE INSPECTOR zagotavlja tudi nadzor na ročnim vstavljanjem kosov pred procesom brizganja. Lahko se zgodi da kos pred procesom manjka ali je nepopolno orientiran. V takem primeru sistem zazna napako ter stroj ustavi. Ko se napaka odpravi stroj nemoteno deluje naprej. Tovrstne napake se še posebej veliko pojavljajo, ko je v proizvodnem procesu vključen človeški faktor.

FUNKCIJE PROGRAMSKE OPREME

1. Sistem deluje na podlagi referenčnega kosa
2. Števec kontrole
3. Možnost nastavitve tolerančnega območja
4. Prikaz parametrov sistema
5. Možnost končnih poročil kontrole
6. Različne možnosti delovnih prikazov
7. Avtomatska kalibracija sistema
8. Avtomatsko pozicioniranje in prilagajanje sistema
9. Ročno pozicioniranje sistema
10. Prikaz trenutno zaznane napake na uporabniškem vmesniku
11. Zapiranje posameznih gnezd v primeru nedelovanja gnezda
12. Možnost optimizacijskega procesiranja
Vse funkcije programske opreme se lahko prilagajajo glede na zahteve uporabnika.