Robotski Operacijski Sistem

Robotski Operacijski Sistem (ROS) je dinamičen okvir za pisanje robotske programske opreme. To je zbirka orodij, knjižnice in konvencijami, katerih cilj je poenostaviti nalogo ustvariti kompleksno in robustno obnašanje robota preko različnih robotskih platformah.

Je ROS za nas?

ROS doda vrednost robotskim projektom in aplikacijam, če se še vedno sprašujete: “Ali je ROS primeren za rešitev vašega problema?” Upamo, da si boste lahko odgovorili na to vprašanje, ko vas bomo seznanili z značilnostmi ROS-a in vam pokazati nekaj pričevanj, ki jih uporabniki ROS iz različnih robotike domen.

Porazdeljeno, modularno oblikovanje

ROS je bil zasnovan kot razdeljeni in modularne sistem procesiranja, tako da lahko uporabniki uporabljajo ROS po čisto prosti volji. V nadaljevanju bomo predstavili nekatere komponente ROS-a, modularnost ROS vam omogoča izbiro, kateri deli so uporabni za vas in katere dele želiti sami razviti.

Distribucijska narava ROS spodbuja tudi veliko skupnost uporabnikov za invidualne prispevke k skupnosti, ki prinašajo veliko vrednost v jedra ROS sistema. Ob zadnjem štetju je bilo več kot 3.000 paketov v ROS ekosistemu, in da je samo ROS paketi, kjer so si ljudje vzeli čas, da delijo svoje delo z javnostjo. Ti paketi zajemajo vse od »proof-of-koncept«, implementacije novih algoritmov za industrijske kakovosti in zmogljivosti. ROS uporabnik gradi skupnost, katera tvori infrastrukturo za zagotavljanje integracije točko, ki ponuja dostop do gonilnikov za strojno opremo, generičnih robotske zmogljivosti, razvojnih orodij, uporabnih zunanjih knjižnic, in še več.

Permisivno Licensing

Jedro ROS je po standardnem tri-klavzula BSD licencirana. To je odprto dovoljenje, ki omogoča ponovno uporabo v komercialne namene.

Posebne značilnosti ROS-a:

Poleg osrednjih ROS komponent, ROS ponuja specifične knjižnice in orodja, katere omogočajo hiter zagon vašega robota.

FUNKCIONALNOST ROS-a:

  • Standardna sporočila za robote
  • Robotska geometrijska knjižnica
  • Robotski opisni jezik
  • Diagnostiko
  • Ocena položaja
  • Lokalizacija
  • Mapping
  • Navigacija
  • Robotska Industrijska knjižnica (ROS Industrial)

Nudimo vam integracijo ROS-a v vaš sistem, razvoj, poučevanje in podporo za vaše posebne naloge, kontaktirajte nas, če želite izvedeti kaj več o tem sistemu.